donderdag 8 september 2011

Sanne Steusel vaste inval presentatrice van het RTL Ontbijtnieuws op 8 september 2011

Sanne Steusel vaste inval presentatrice van het RTL Ontbijtnieuws op 8 september 2011.
Sanne Steusel is de vaste inval presentatrice van het RTL Ontbijtnieuws & van Editie NL voor Femke Wolthuis, Jan de Hoop, Daphne Lammers en Margreet Beetsma.


's Ochtends zendt RTL tussen 06:45 en 09:05 op RTL 4 het Ontbijtnieuws uit. Om 06:45, 07:00, 07:30, 08:00, 08:30 en 09:00 zijn de uitzendingen live. Tussendoor wordt de herhaling van de laatste uitzending uitgezonden. Bij het ontbijtnieuws is er een andere leader.
Het nieuws begint met een blik op het weer van die dag, daarna worden de drie belangrijkste nieuwspunten genoemd door presentatrice Sanne Steusel. Dan komen er drie onderwerpen met daaropvolgend een blik op de ochtendkranten van die dag. Meestal worden 4 of 5 berichten uit verschillende landelijke kranten verteld.
Verderop in de uitzending komt een blok met kort nieuws, waar ook de stand van verschillende buitenlandse beurzen wordt genoemd. Daarna komt een feel-good onderwerp. Vervolgens komt het weer en de verkeersinformatie van de Verkeersinformatiedienst.
In de winter worden op vrijdag de sneeuwhoogtes in verschillende populaire skigebieden verteld. In de zomer wordt het weer in verschillende populaire vakantie gebieden gegeven. Ten slotte wordt de uitslag van de stelling van de vorige dag bekendgemaakt door Sanne Steusel via de Hyvespagina van het Ontbijtnieuws en wordt de stelling van deze dag gegeven, waarop de kijkers kunnen reageren en een koffiemok kunnen winnen.
Femke Wolthuis, collega van Sanne Steusel over het RTL nieuws:
Wat is er zo leuk aan het vak?
Bij het ontbijtnieuws werken we met een kleine ploeg, dus als presentator heb je veel verantwoordelijkheden. Veel teksten schrijven we zelf, andere dingen zoeken we zelf uit. Het nieuws is natuurlijk elke dag anders, dus dat maakt het afwisselend en boeiend.
Meest memorabele moment in je carrière?
Het is natuurlijk altijd erg spannend als er iets bijzonders is gebeurd, waardoor we een aangepaste, of zelfs totaal andere uitzending hebben.
Editie NL is een televisieprogramma van de Nederlandse zender RTL 4, gewijd aan binnenlands nieuws en achtergronden.
Het programma besteedt aandacht aan achtergronden van binnenlands nieuws en aan onderwerpen die een reguliere nieuwsuitzending niet halen. Verder laat het programma in het item Editie NL.com merkwaardige videofragmenten afkomstig van internet zien.
Tijdens het weerbericht, verzorgd door de meteorologen van RTL Nederland als Helga van Leur, waarmee iedere uitzending wordt afgesloten, worden weerfoto's getoond die door kijkers zijn ingestuurd. Er wordt gewerkt met drie vaste presentatoren en drie invallers waaronder Sanne Steusel  alsmede met een aantal wisselende verslaggevers in beeld in de uitgezonden items.
De eerste uitzending van het programma vond plaats op 7 april 2003, en was op werkdagen te zien om 18:15. Gedurende het seizoen 2004-2005 werd als aanvulling om half elf 's avonds een bijgewerkte versie van de vroege uitzending getoond. In september 2005 werd deze extra uitzending geschrapt om plaats te maken door het nieuwsprogramma 4 in het Land.
Om de kijker in één oogopslag te laten weten naar welk type nieuwsprogramma er gekeken wordt, hebben de nieuwsprogramma's van RTL verschillende kleurstellingen. Editie NL is de kleur rood meegegeven, dat terugkomt in het decor en leader.
Op donderdag 16 december 2010 werd de 2000ste aflevering van Editie NL uitgezonden. De redactie wilde de jubileum aflevering graag samen met het publiek maken. Daarom mochten de kijkers zich opgeven om deze speciale uitzending te presenteren. Een jury, onder leiding van oud-presentatrice Elsemieke Havenga, koos uiteindelijk het beste duo.
Presentaties EditieNL (2003-heden)
    Jeroen Latijnhouwers (2003-heden)
    Margreet Beetsma (2007-heden)
    Daphne Lammers1 (2004-2005, 2007-heden)
    Roderick Veelo (2006-heden) (incidentele invaller)
    Wilson Boldewijn (2007-heden) (invaller voor Jeroen)
    Sanne Steusel (2011-heden) (invaller voor Margreet en Daphne)
Gestopte presentatoren:
    Elsemieke Havenga (2003-2006)
    Jan de Hoop (2003-2007) 2
    Pernille La Lau (2006-2008)
    Brecht van Hulten (2010) 3
    Margreet Spijker (2003-2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten