zaterdag 16 juli 2011

Voormalige RNN7 presentatrice Sanne Steusel presenteert nu RTL Nieuws

 
Sanne Steusel was voordat ze landelijk bekend werd door haar presentatie beurten van het RTL Ontbijtnieuws en Editie NL al presentatrice van twee RNN7-programma’s: Nieuws uit Holland en Mis de Boot Niet.
Sanne Steusel is nu alweer een poosje weg bij RNN7, en heeft in de tussentijd free-lance voor andere regionalen omroepen gewerkt zoals RTV Rijnmond en RTV Utrecht.
Opvallend is dat Sanne Steusel als RNN7 medewerkster in 2005 RTL nog dreigde met de rechter om de toen nieuwe naam van Yorin, RTL7. Gelukkig is desondanks haar talent door RTL opgemerkt.
Een bericht in de media uit dit tijd:
De regionale televisiezender RNN7 gaat niet akkoord met de nieuwe naam van Yorin, RTL 7. Volgens RNN-directrice Sanne Steusel lijken de namen te veel op elkaar. De zender, die nu alleen in de regio Rijnmond te ontvangen is, gaat op 1 januari landelijk uitzenden. De naam RTL 7 zou hier een nadelige invloed op hebben.
Een andere reden voor RNN om niet akkoord te gaan, is dat de kleur van het RTL 7-logo te veel zou lijken op dat van de regionale omroep. De zender geeft het voormalige Yorin zeven dagen de tijd de naam en het logo aan te passen. Gebeurt dit niet, dan stapt RNN naar de rechter, zegt Sanne Steusel.
RTL-woordvoerder Jaap Paulsen maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen. De nieuwe naam zou in 1996 al zijn gedeponeerd. Ook meent hij dat een cijfer niet is te claimen. "Dit hebben we gezien bij RTL 5, Net5 en AT5." Paulsen noemt het 'opmerkelijk' dat RNN7 eerst de media heeft opgezocht en niet RTL. "Wij hebben nog geen dagvaarding gezien."
Het is voor de tweede keer in korte tijd dat twee zender ruzie maken over de naam van een zender. Talpa, de nieuwe televisiezender van John de Mol, wilde onder de naam Tien gaan uitzenden. De rechter bepaalde dat dit niet mocht, omdat dit te veel zou lijken op TV10. SBS is van plan onder deze naam internettelevisie te gaan maken.
Kort geding RNN7 tegen RTL, vrijdag 5 augustus 2005
De regionale Rotterdamse tv-zender RNN7 eist vandaag in kort geding bij de rechtbank in Amsterdam dat RTL Nederland de naam RTL7 niet mag gaan gebruiken voor de zender Yorin.

Hoofd televisiezaken Sanne Steusel van RNN7: ‘De naam lijkt gewoonweg te veel op RNN7 en dat kan onze landelijke plannen in de weg staan.’
Eind juni 2005 liet RNN7 al weten dat ze het niet eens waren met de naamswijziging bij RTL. ‘We hebben toen een brief gestuurd, maar we zijn er tot nu toe nog niet met RTL uitgekomen’, zegt Sanne Steusel . RTL heeft de tijd gehad om te reageren, maar dat hebben ze niet gedaan, stelt het hoofd televisiezaken. ‘Daarom stappen we naar de rechter', aldus Sanne Steusel.

RNN7 (Regio News Network 7) is een voormalige commerciële televisiezender met als één van de vaste presentatrices Sanne Steusel.
De zender RNN7 werd in 2003 opgericht in Rotterdam en staat onder leiding van Leo Houkamp. De zender zond uit via de kabel in Zuid-Holland, Zeeland en het grootste deel van Noord-Holland en Flevoland. Vanaf 2 januari 2007 was RNN7 ook via de satelliet te ontvangen in heel Nederland via de Astra 19,2°O en later Astra 23,5°O in het basispakket van CanalDigitaal. Via digitale TV van UPC was RNN7 te ontvangen als onderdeel van het starterspakket maar doorgifte is op 30 mei 2008 gestaakt. Ook zond RNN7 uit via internet.
De zender maakte op 3 mei 2005 op een persconferentie bekend plannen te hebben om landelijk te gaan uitzenden. Hiervoor werden o.a. Frits Bom - die het overigens al na één dag arbeid er voor gezien hield vanwege de ontstellende chaos die hij er aantrof - en Fajah Lourens aangetrokken. Andere bekende namen bij de zender waren Anouk van Kooijk, Bert Kuizenga, Brigitta Houkamp, Dirk van der Pol, Edvard Niessing, Hans Groenendijk, Jeremy Sno, John de Wolf, Kevin Brouwer, Marcel van Buren, Sanne Heijen, Sanne Steusel, Sieto Zeeman, Ton Tabben, Valerie Zwikker en Viola Holt.
De zender wilde per 1 januari 2006 landelijk via digitale televisie gaan uitzenden.
Op 5 juni 2008 werd een inval gedaan bij RNN7. RNN7 is toen ruim 24 uur op zwart gegaan. Op 6 juni 2008 tegen de avond begon RNN7 weer met uitzenden, weliswaar van bestaand beeldmateriaal. RNN7 kon weer uitzenden omdat ze apparatuur geleend zouden hebben van een bevriend tv-station.
Tussen 15 oktober 2008 en 20 oktober 2008 was er op het kanaal van RNN7 slechts een testbeeld te zien. Het zou gaan om 'technische problemen'. Na 20 oktober 2008 waren er weer uitzendingen van oude programma's en diverse oude reportages te zien.
Opmerkelijk was dat dit programma's waren met presentatoren zoals Sanne Steusel, die er al tijden niet meer voor de zender werkten. Zo werd onder meer 'de vakantievrouw' uitgezonden maar dit was geen actueel programma. Ook diverse 'live reportages' zijn feitelijk al stammend uit 2006.

2 opmerkingen:

 1. Join with sl st in next sc repeat around, join
  with sl st in 2nd dc up. The FDA advises users of farmacia
  on line say the pill has helped men open up about their sexual habits to
  fight the seat next time.

  Look into my webpage: her latest blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He recalls: I found it is not confirmed that the screen only works with the included
  stylus, much like Farmacia On Line does.


  my webpage; http://alltecknows.blogspot.fr

  BeantwoordenVerwijderen