dinsdag 26 juli 2011

Sanne Steusel presenteerde eerste Rotterdamse Geschiedenisquiz op TV Rijnmond

Sanne Steusel presenteerde eerste Rotterdamse Geschiedenisquiz op TV Rijnmond.
Tien bekende Rotterdammers namen het op tegen tien historische bollebozen bij de eerste Rotterdamse Geschiedenisquiz die TV Rijnmond op zaterdag 22 december  uitzond om 17.05 uur. Juryvoorzitter is burgemeester Ivo Opstelten en werd gepresenteerd door RTL nieuwslezeres Sanne Steusel. De quiz is een jubileumactiviteit van het Gemeentearchief Rotterdam, dat 150 jaar bestaat.
De vragen worden gesteld naar aanleiding van materiaal uit het gemeentearchief. Oude documenten, prenten, foto's en vooral veel bewegend beeld spelen de hoofdrol. Zo zien we de opening van de Van Brienenoordbrug door koningin Juliana in 1965, de Reus van Rotterdam, de inname van de stad door de Spanjaarden onder leiding van stadhouder Bossu en het vertrek van 1500 Feyenoordsupporters met het schip 'De Groote Beer’ naar Lissabon voor de halve finale van de Europacup tegen Benfica in 1963.
Presentator en jury
De Rotterdamse Geschiedenisquiz wordt gepresenteerd door Sanne Steusel. Juryvoorzitter Opstelten wordt begeleid door Jantje Steenhuis, gemeentearchivaris en directeur van het gemeentearchief en Paul van de Laar, hoogleraar stadsgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit.
Bekend en onbekend
Onder de bekende deelnemers zijn Gerard Cox, Nelli Cooman, Hugo Borst, Carrie, Ronald Sörensen en Fréderique Spigt. Zij gaan de strijd aan met onbekende kenners van de geschiedenis van Rotterdam, die zich hebben gekwalificeerd via een groot publiceerde kennistest in het AD/Rotterdams Dagblad. De test was ook in te vullen op de internetsite van het gemeentearchief.
‘Teasers’
Een beplakte tram van de RET maakte door de hele stad vanaf eind september reclame voor de quiz. Vanaf die periode waren al ‘teasers’ te beantwoorden: vragen waarop het antwoord later op te zoeken was. De teasers stonden in het AD/Rotterdams Dagblad en werden als korte filmpjes vijf keer per week uitgezonden op TV Rijnmond.
In het kader van haar 150-jarig bestaan organiseert het Gemeentearchief Rotterdam de eerste Rotterdamse Geschiedenisquiz. Deze quiz werd zaterdag 22 december bij TV Rijnmond uitgezonden. Onder toeziend oog van juryvoorzitter Ivo Opstelten en presentatrice Sanne Steusel nemen bekende en onbekende Rotterdammers het in het stadhuis van Rotterdam tegen elkaar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten