vrijdag 10 augustus 2012

RTL presentatrice Sanne Steusel getrouwd en voortaan door het leven als Sanne Staarink


RTL presentatrice Sanne Steusel getrouwd en voortaan door het leven als Sanne Staarink

Sanne Staarink-Steusel is een Nederlandse presentatrice.

Sanne Steusel koos na haar vwo in Frankrijk voor de School voor Journalistiek, maar concludeerde dat daar haar ambities nog niet lagen. Vervolgens deed Steusel universitair onderwijs en studeerde af in Japankunde, linguïstiek en archeologie.

Steusel begon bij verschillende regionale en provinciale omroepen. In het voorjaar van 2011 begon zij met het presenteren van het RTL Ontbijtnieuws, als stand-in voor Jan de Hoop. Zij volgde uiteindelijk Femke Wolthuis op, die vertrok bij RTL. Aansluitend presenteert zij vanaf de zomer van 2011 Editie NL, als invalster van Margreet Beetsma en Daphne Lammers.

Sanne Steusel is getrouwd en heet nu Sanne Staarink-Steusel.

Sanne Staarink-Steusel: "Iedere dag is anders en je moet altijd scherp zijn."

Wanneer ben je begonnen bij RTL Nieuws?

Sanne Staarink-Steusel: In het voorjaar van 2011 ben ik begonnen bij het Ontbijtnieuws en diezelfde zomer zat ik ook voor het eerst achter de nieuwsdesk bij EditieNL.
Kort overzicht van de loopbaan:

Sanne Staarink-Steusel: Na mijn VWO in Frankrijk koos ik voor de School voor Journalistiek, maar dat onderwijs vond ik niet goed. Ik maakte daarom de switch naar universitair onderwijs en studeerde achtereenvolgens af in Japankunde, Linguistiek en Archeologie. Een brede basis dus. Mijn hart lag nog steeds bij televisie. Ik begon regionaal, zowel voor als achter de schermen, eigenlijk heel breed, en sinds kort dus bij RTL.
Wat is er zo leuk aan het vak?

Sanne Staarink-Steusel: Zo dicht op het nieuws zitten is fantastisch, maar ook het medium televisie blijft me boeien. Ik hou van de adrenaline van (live) tv. Iedere dag is anders en je moet altijd scherp zijn.
Meest memorabele moment in je carrière?

Sanne Staarink-Steusel: Het was denk ik mijn tweede week bij RTL toen Japan door de aardbeving en tsunami werd getroffen. Harm Taselaar vroeg mij of ik samen met Roland Koopman de live uitzending kon doen. Natuurlijk! Dat is echt prachtig. Het nieuws is dan zo vers en het gebeurt allemaal terwijl je daar zit. Alle raderen gaan dan draaien, niet alleen in mijn hoofd, maar het hele team lijkt wel een extra zintuig te hebben gekregen. Iedereen heeft een enorme focus. Op zo'n moment presenteren is fantastisch.

3 opmerkingen:

  1. Is Sanne Staarink-Steusel zwanger, dacht dat ik haar deze week in de uitzendingen op RTL betrapte op een klein buikje en vollere borsten, of heb ik gewoon last van de hitte :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk voor Sanne, dat ze zwanger is. Maar minder leuk voor mij als kijker, dat deze mooie verschijning een paar maanden niet te zien is. :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze is zwanger en rond kerst uitgerekend!

    BeantwoordenVerwijderen